>picture and inspiration from here. and here<

Who doesn’t love scones?

What if there was a healthier version, that still tastes like heaven. That, you would love to eat, right?

You need:
1 1/2 cups whole grain/wheat flour • 3 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/4 cup old-fashioned oatmeal • 3 dl havregryn
2 tablespoon baking powder • 2 tsk bakpulver
1/4 teaspoon salt • 1 krm salt
1/2 cup unsalted butter, melted • 50 g smör, smält
2 cups cottage cheese • 250 g Keso
1 cup fresh blueberries • 1 1/2 dl färska blåbär

You do:
Preheat oven to 425°F. Line a cookie sheet with parchment paper. Mix flour, oats, baking powder, salt in a large bowl. Then add the melted butter and the cottage cheese in the mixed bowl. Last but not least add the blueberries in the bowl. Work the dough with your hands until the dough does not hang on to the side of bowl. Scoop 1/2 cup balls out of the dough and place on cookie sheet a few inches apart. Bake until light brown, 15-17 minutes. Let cool, and the serve!
Ställ ugnen på 250°C. Förbered en “kakplåt” med bakplåtspapper. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt sedan till det smälta smöret och keson i den blandade bunken. Sist men inte minst häll i blåbären i blandningen och rör runt. Arbeta snabbt ihop till en deg tills degen inte hänger fast i bunkens sidor. Använd ett 1 dl mått för att skopa upp bollar. Placera sedan ut på plåten, med några centimeter emellan. Grädda i ugnen 15-17 minuter. Låt svalna, och sedan servera!

 

Advertisements